Zo hou je je nagels gezond ondanks de vele gelmanicures - Follow Me Around
*/
Gezondheid

Zo hou je je nagels gezond ondanks de vele gelmanicures

Voor velen zijn gelmanicures een echt geschenk. Je kunt er je nagels wekenlang of zelfs langer mooi mee houden en ze blijven bovendien mooi glanzend. Toch moet je je nagels goed blijven verzorgen om te vermijden dat ze broos en dun worden.

Smeer je nagels in met olie

Vooraleer je je nagels laat behandelen, smeer je ze zelf best op voorhand in met olie. Door de olie zullen ribbels of andere onregelmatigheden op je nagels opgevuld worden en zal de huid rond je nagels ook beter hydrateren.

Gebruik een goede basecoat

Wanneer je je nagels met gel laat behandelen, is het belangrijk dat je een stevige basecoat gebruikt. Zo kun je je nagels beschermen tegen de verschillende chemische producten die in de gelnagellak zitten en herstellen de groeven in je nagels ook een stuk sneller.

Hou je nagels kort

De behandeling met gelnagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner worden en dat ze dus ook makkelijker gaan scheuren. Daarom is het best dat je scherpe nagels vermijdt en dat je dus regelmatig gaat vijlen om ze zo extra sterk te houden. Zeker omdat je pas na een maand opnieuw langs gaat bij de schoonheidsspecialiste doe je er goed aan om ze kort te houden.

Probeer je handen zo droog mogelijk te houden

Uiteraard moet je je handen gebruiken, maar probeer je handen zoveel mogelijk uit water te houden. Zaken zoals de afwas doen vormen uiteraard geen probleem, maar hoe meer je met je handen in het water zit, hoe groter de kans is dat je nagellak sneller zal afbladderen.

Blijf van je nagels

Na een tijdje zal de nagellak toch beginnen afbladderen. Dan is het belangrijk dat je er vooral gewoon van blijft. Begin er zeker en vast niet aan te pulken, want zo kunnen er laagjes van je nagel mee komen waardoor je je nagel beschadigt. Best maak je gewoon een afspraak bij je schoonheidsspecialiste.