Word je nerveus van koffie? Probeer dit groene alternatief! - Follow Me Around
*/
Eten & Drank

Word je nerveus van koffie? Probeer dit groene alternatief!

Wie regelmatig een koffie gaat drinken in een echte koffiebar zal waarschijnlijk wel al eens de kommetjes met een soort groen schuim erin zien staan hebben. Stilaan drinken steeds meer mensen weer matcha.

1

Matcha is een theevariant afkomstig uit het oude Japan en betekent eigenlijk letterlijk thee in poedervorm, en dat is het ook. De groene thee in poedervorm wordt gemaakt doordat groene theeblaadjes fijn gevijzeld worden tot een zeer fijn poeder, waarvan je de consistentie kunt vergelijken met talk.

Om de thee te bereiden leg je een beetje van het groene poeder in een tas en giet je er water bij. Het grote verschil met gewone thee is dat je er zeker geen kokend water mag op gieten. Terwijl je het water op het poeder giet, roer je ondertussen het mengsel mooi door elkaar tot er een mooie schuimlaag tevoorschijn komt. Het is vooral de bereiding van matcha die het product zo populair maakt bij hipsters.

2

Goed voor metabolisme en bescherming van de huid

Groene thee is al langer enorm populair. Het drankje zou enorm positieve effecten hebben op ons lichaam zoals het boosten van ons metabolisme en het beschermen van onze huid. Maar doordat je voor het maken van matcha het volledige theeblaadje gebruikt, zouden de krachten van matcha nog sterker zijn.

Matcha zou tot wel drie keer meer natuurlijke werkzame stoffen en antioxidanten zoals EGCG bevatten. Die zorgt ervoor dat je minder snel te maken krijgt met ontstekingen, dat je cholesterol verlaagt en dat het de groei van tumoren zou tegengaan. Volgens sommige wetenschappers zou één kopje matcha goed zijn voor ongeveer tien kopjes groene thee.

Enorm populair

De populariteit van matcha is niet meer te stoppen. Zo zijn er ondertussen heel wat andere producten op de markt gebracht, waarin er matcha verwerkt zit. Matcha KitKats, matcha popcorn, matcha roomijs, matcha cupcakes, …

3