Wist je dit al over koffie? - Follow Me Around
*/
Eten & Drank

Wist je dit al over koffie?

Heel veel mensen hebben er ’s morgens nood aan om de dag goed en vooral opgewekt te beginnen: een warme tas koffie. Een tas koffie is voor veel mensen datgene wat ze nodig hebben om pas echt in vorm te geraken en om het gevoel te krijgen dat ze alles aan kunnen. Maar wist je al volgende weetjes over koffie?

Coffee komt van Coffea

De Engelse vertaling voor koffie is afgeleid van de Latijnse benaming “coffea”. Dit is dan weer een verwijzing naar een bomensoort.

Geoogst rond de evenaar

Dat koffie geoogst wordt in een bepaald gebied staat vast. In ongeveer 53 verschillende landen wordt er op vandaag koffie geoogst. Elk land van die 53 landen is dan ook gelegen in het gebied tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring, rond de evenaar dus.

1

Een van de meest verhandelde producten

Koffie is één van de meest verhandelde producten wereldwijd. Overal in de wereld wordt er ongeveer zes miljoen ton koffie verhandeld. Het enige product dat wereldwijd meer verhandeld wordt is petroleum.

2

Drank van de duivel

In de Arabische cultuur maakt koffie al duizenden jaren een groot deel uit van de cultuur. Bij ons in de westerse wereld maakte koffie z’n intrede in 1500. Voordat koffie echt populair werd, dachten priesters dat het een drank van de duivel was. Deze bizarre mythe werd beëindigd toen een priester een slok nam van een kopje koffie en zijn zegen gaf.

1 hectare = 10.000 kilo

Op één hectare van koffie bomen kan je ongeveer 10.000 kilo koffiebessen oogsten. Nadat ze het proces doorstaan hebben waarin ze gemald of gepeld worden, blijven er nog ongeveer 2.000 kilo bessen over.

3

Koffie is een afrodisiacum

Verschillende wetenschappelijke studies hebben al aangetoond dat koffie een afrodisiacum is. Het zou het uithoudingsvermogen en de lengte van intieme sessies verhogen.