Gebruik deze tips voor een stralende achtertuin - Follow Me Around
*/
Huis & Tuin

Gebruik deze tips voor een stralende achtertuin

De achtertuin is een plekje voor jezelf waar je lekker rustig kan zitten en genieten van de frisse buitenlucht. Het is dan wel fijn als je tuin er ook mooi en verzorgd uit ziet. Een goed verzorgde tuin is te gebruiken voor een tuinfeestje, een barbecue of om op zondagochtend lekker in de tuin wakker te worden met een kop koffie. Lees in dit artikel handige tips voor een stralende achtertuin.

Tip 1: een natuurlijke tuin is een gezellige tuin 

Een tuin vol groen en natuur ziet er erg gezellig uit en heeft een uitnodigende uitstraling. Een natuurlijke tuin creëer je bijvoorbeeld met mooie planten. Het is aan te raden om te kiezen voor vaste planten. Vaste planten sterven af in het najaar, maar komen in de lente weer mooi op. Voor wat extra flair, plant je nog wat bijzondere eenjarige planten erbij. Dan heb je de mogelijkheid om je tuin van tijd tot tijd een andere uitstraling te geven. Leuke opties zijn de bougainvillea, fuchsia en tagetes patula (ook wel afrikaantjes genoemd). Voor wat extra hulp bij je keuzes voor planten en dergelijke, vraag je tuinadvies aan een hovenier of tuinarchitect. Dan weet je direct welke planten bij je tuin passen en hoe je ze moet onderhouden.

Tip 2: verwerk een mooie eyecatcher in je tuin

Voor een stralende achtertuin creëer je een eyecatcher in de tuin. Een eyecatcher trekt iedereens aandacht en kan ook dienen als een ijsbreker. Een goed begin van je tuinfeestje of barbecue! Je hebt veel mogelijkheden voor een eyecatcher in de tuin. Voor het beste effect kies je voor een natuurlijke eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een unieke boom in het midden van je tuin, omringd door een vaste plantenbak van natuurstenen. Of een stromend waterlement, zoals een kleine waterval dat alsmaar blijft stromen. Als laatst is vijver aanleg ook een leuke optie. Een vijver maak je zo groot of klein als je maar wilt.

Tip 3: kies voor mooie bestrating en meubilair

Mooie bestrating en meubilair zijn essentieel voor de uitstraling van je tuin. Kies voor moderne tuintegels, bijvoorbeeld van antraciet. Een mooie grasmat is ook altijd een goede optie. Daarnaast is het belangrijk dat je mooie meubels kiest. Een leuke hangende schommelstoel (of bankje) staat mooi in de tuin. Creëer ook een mooi plekje speciaal voor een barbecue, dat levert veel plezier op wanneer de warme maanden weer terugkomen!