Duurzaam barbecueën doe je zo - Follow Me Around
*/
Eten & Drank

Duurzaam barbecueën doe je zo

Niets leuker dan samen met enkele vrienden op een warme zomeravond gezellig je eigen vlees grillen op je barbecue. Of toch wel? Ja hoor, duurzaam barbecueën is nog leuker. Heel wat mensen staan er namelijk niet bij dat er tijdens het barbecueën redelijk wat schadelijke en giftige stoffen vrijkomen. Dankzij onze tips wordt barbecue je in het vervolg een stuk ecologischer en wordt het nog leuker!

Koop eerlijk vlees

Tijdens het barbecueën draait alles natuurlijk om het vlees dat je op je barbecue legt. Wil je op een ecologische manier barbecueën, kies er dan voor om eerlijk vlees te kopen. Koop dus je vlees ergens waar je weet dat eerlijk verhandelt wordt aan een eerlijke prijs. Dit kan een lokale beenhouwerij zijn maar dit kan uiteraard ook een supermarkt in jouw buurt zijn.

1

Stem alles af op het aantal personen

Probeer op voorhand te bepalen hoeveel personen er jouw barbecue zullen bijwonen. Op die manier kan je ongeveer berekenen hoeveel houtskool je moet kopen en hoeveel vlees je moet kopen.

2

Gebruik bruine aanmaakblokjes

In de winkel zie je ze vaak liggen: witte aanmaakblokjes en bruine aanmaakblokjes. Kies voor de bruine! De witte aanmaakblokjes worden immers gemaakt van petroleum zodat ze sneller ontbranden. De bruine aanmaakblokjes worden gemaakt van naaldhout en paraffine en zijn dus een stuk ecologischer.

Geen afwas? Kies voor een duurzaam wegwerpservies!

De barbecue zelf is altijd een zeer leuk moment. Maar de afwas die volgt is meestal minder leuk. Een aantal borden, bestek, glazen, serveerschalen, … Het kan daarom leuk zijn om een wegwerpservies te gebruiken zodat je na de bbq meteen je gebruikte servies in de vuilbak kunt gooien. Maar kies dan wel voor een duurzaam wegwerpservies!

3

Kijk naar het label van je houtskool

De houtskool die je gebruikt is één van de belangrijkste onderdelen van je barbecue. Om ecologisch te werk te gaan, kijk je best naar het label dat vermeld staat op de verpakking van je houtskool. Zo ben je zeker dat de houtskool die je gekocht hebt, afkomstig is uit een bos dat daarvoor bestemd is.

4