Dit zijn de mooiste stranden van Zuid-Afrika - Follow Me Around
*/
Reizen

Dit zijn de mooiste stranden van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met heel veel verschillende mogelijkheden. Wie van avontuur houdt kan ervoor kiezen om tijdens een safari op zoek te gaan naar The Big Five. Wie het liever iets rustiger aan doet, kan heerlijk luieren in een natuurlijke omgeving op één van de vele prachtige stranden die je in Zuid-Afrika vindt. Wij zochten en vonden de mooiste stranden van Zuid-Afrika.

De stranden op Robben Eiland

Robben Eiland is in de eerste plaats vooral gekend voor de gevangenis waar Nelson Mandela jarenlang opgesloten zat door het Apartheidsregime van Zuid-Afrika. Voor de gevangenis er kwam in 1959 was het eiland tot 1931 een leprakolonie. Maar het zijn vooral ook de ongerepte stranden die tot de verbeelding spreken. Van op het eiland heb je een prachtig uitzicht op de Tafelberg. Daarnaast kun je er ook pinguïns, vogels, haaien en dolfijnen spotten.

1

Zonnen, surfen en sculpturen: Durban

De stranden van Durban zijn perfect voor echte zonnekloppers en voor surfers. De golfen gaan er vaak tot meters hoog, waardoor het water er ideaal is om je nieuwe tricks te oefenen. Maar op de stranden van Durban vind je ook heel wat prachtige zandsculpturen en tekeningen. Je kunt er zelfs een workshop volgen waarbij je zelf je eigen zandsculptuur leert maken.

2

De ruwe kust van Barley Bay

De kust van Barley Bay is erg uniek. Je vindt er enorme rotsen op het strand waar heel wat vogels en andere dieren vertoeven. Heel wat mensen gaan er heen om er in een unieke omgeving helemaal tot rust te komen door een boek te lezen of door te mediteren. Op ongeveer 10 minuutjes wandelen van het strand zijn er heel wat leuke restaurants en bars.

3

Prachtige natuur aan de West-Kaap

De stranden van Tergniet aan de West-Kaap van Zuid-Afrika zijn echte pareltjes. De stranden liggen er nog erg onaangetast bij, maar het is vooral voor de rust en de stilte dat veel mensen er heen gaan. Langs de stranden staan er enkele huizen waar je kunt verblijven en je vindt er ook enkele restaurantjes. Vooral de combinatie tussen natuur, strand en zee is erg leuk. Ook is het water er een aantal graden warmer dan het zeewater aan de andere kusten.

4