De zomer komt eraan: tijd voor nieuwe tuinmeubelen! - Follow Me Around
*/
Huis & Tuin

De zomer komt eraan: tijd voor nieuwe tuinmeubelen!

Nu het weer wat beter wordt en we de koude wintermaanden achter ons kunnen laten, kunnen we eindelijk beginnen verlangen naar de momenten waarop we buiten in onze tuin kunnen zitten. Gezellig genieten van de zon met een lekker drankje in de hand, zalig. Maar na de winterperiode zijn heel veel tuinmeubelen vaak versleten en zijn ze dus aan vervanging toe. De periode net na de winter is dan ook het ideaal moment om op zoek te gaan naar een nieuwe set tuinmeubelen. Zo kun je volop van de zomer genieten in een stralende tuin. Wij helpen je alvast een handje bij de zoektocht naar een nieuwe set tuinmeubelen.

Welke soort tuinmeubelen kies je?

Om op zoek te gaan naar de juiste set tuinmeubelen, moet je eerst voor jezelf uitmaken welke tuinmeubelen je precies wenst. Eet je bijvoorbeeld veel buiten, dan is het handig om zeker een volwaardige eettafel te kopen met de bijhorende stoelen. Zit je eerder als ontspanning in de tuin, dan kan het leuk zijn om op zoek te gaan naar een loungeset of eventueel ligzetels waar je lekker kunt in wegdromen tijdens een zomerse dag.

Wat is er mogelijk in jouw tuin?

Een tweede factor waar je rekening moet mee houden is de grootte van jouw tuin. Een prachtige loungeset van Gamma ziet er natuurlijk super uit, maar kijk dan wel dat de set niet jouw volledig tuin inpalmt. Ga op zoek naar een set tuinmeubelen of een loungeset die qua afmetingen perfect past in jouw tuin. Kijk ook of je bijvoorbeeld niet beter op zoek gaat naar een hoekbank dan voor een lange rechte bank. Hoe groter jouw tuin is, hoe meer tuinmeubelen je kan plaatsen.

© Loungeset ‘Santiago’ uit het online aanbod van Gamma.be

Welke sfeer wil je creëren?

Door te kiezen voor bepaalde tuinmeubelen, creëer je automatisch ook een bepaalde sfeer. Als je bijvoorbeeld kiest voor een lounge set, dan kies je voor een eerder ontspannende en relaxte sfeer. Wanneer je kiest voor een eettafel met bijhorende stoelen, dan kies je misschien voor een meer moderne en trendy sfeer in jouw tuin. Bekijk daarom op voorhand welke tuinmeubelen er het beste passen bij de sfeer die jij in jouw tuin wenst te creëren.

Sfeer in je tuin, dat creëer je zelf! – Pexels.com

Zorg voor genoeg bergruimte

Als je beslist hebt om dan toch nieuwe tuinmeubelen te kopen zoals bijvoorbeeld een lounge set, zorg er dan ook voor dat je genoeg bergruimte hebt. Meestal kun je in dezelfde materialen en dezelfde kleuren een opbergbox kopen waarin je de kussens van jouw loungeset kunt opbergen. Erg handig als het plots slecht weer wordt, dan kun je de kussens vlug opbergen. Als het mooi weer wordt, haal je de kussens opnieuw uit de box, simpel!

-EHA