De vijf mooiste zwembaden met zeewater - Follow Me Around
*/
Reizen

De vijf mooiste zwembaden met zeewater

Zwemmen tussen de rotsen in zeewater. Nog nooit zal je je zo één gevoeld hebben met de natuur. Dit zijn enkele van de mooiste zwembaden in Europa waar je in zoutwater zwemt.

Thassos (Griekenland)

In de Giola lagune heeft de natuur al het werk gedaan door deze prachtige lagune in zee te creëren. De lagune bevindt zich in de rotsen, dichtbij Astris op het eiland Thassos. De lagune is omgeven door natuurlijke kliffen van waar je in het zwembad kunt springen. Dit is trouwens de enige toegang tot het zoutwater zwembad.

1

Saint-Malo (Frankrijk)

De naam van dit zwembad, Plage de Bon Secours, stelt je meteen volledig gerust. Op kalme dagen is het contrast tussen de spiegelvlakte van het zwembad en de ruwe golven van de zee rond het zwembad een prachtig fenomeen om te zien. De getijden in Saint-Malo zijn de grootste in Europa. Het zwembad werd gebouwd omdat de zee zich in de jaren ’30 te ver terug trok voor zwemmers.

2

Copenhagen (Denemarken)

Dit lijkt niet meteen een exotische bestemming om in de zee te zwemmen. Toch mag dit unieke “zwembad” zeker gezien zijn. De ene helft van het bad ligt op Zweeds grondgebied, de andere helft op Deens grondgebied. De Zweedse kant dient het hele jaar door als recreatieplek met sauna en de Deense kant is een open zwembad waar je van drie- en vijfmeter platformen kunt duiken.

3

Sintra (Portugal)

In dit kleine dorpje waar heel wat typische witte huisjes staan, vind je beneden aan de klif een volledig natuurlijk zwembad. Doordat de zee er regelmatig erg hevig is, kan je al eens een onder de golven bedolven worden in het zwembad. Iets hoger gelegen vind je een gezellig restaurant waar je lekkere vis kunt eten.

4

La Palma (Canarische Eilanden)

Het zwembad van Charco Azul is een prachtig zwembad dat kunstmatig aangelegd werd. Het zwembad werd echter wel gevuld met fris zeewater. Rond het zwembad vind je kleedkamers en een leuk visrestaurantje. Vooral de omgeving van het zwembad is echt de moeite.

5

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *