4 Tips om er lekker warm bij te zitten in de winter - Follow Me Around
*/
Huis & Tuin

4 Tips om er lekker warm bij te zitten in de winter

Brrr, de winter komt steeds dichterbij en de eerste weersvoorspellingen van sneeuw zijn al gedaan. Sommige mensen hebben de dikke jassen al uit de kast getrokken en durven het huis niet meer te verlaten zonder warme sjaal of dikke sokken. In deze koudere dagen is het fijn om thuis te warmte op te zoeken in je bed of lekker op de bank. Wij verzamelden 4 tips om er lekker warm bij te zitten in de winter.

Tip 1: zorg voor een warm interieur

Een warm interieur geeft je echt het gevoel dat je thuis bent en dat je veilig bent van de kou van buiten. Een warm interieur creëer je met warme kleuren zoals tingrijs, okergeel en pasteltinten. Ook rood is een warme kleur dat mooi is in je interieur, dit is wel erg lastig te combineren en maakt de ruimte al snel te druk. Daarnaast helpen natuurlijke materialen ook mee aan een warm interieur. Denk bijvoorbeeld aan hout en natuursteen. Vooral hout gaat goed samen met warme kleuren zoals okergeel en tingrijs. Kies daarnaast ook voor een grote, lekker zachte bank. Leg op de bank zachte kussens en warme dekens neer. Zachte kussen, een warme deken en een comfortabele bank zijn alles wat je nodig hebt voor een lekker warme winteravond. Nuja, misschien nog wat warme chocolademelk en je favoriete tv-programma erbij.

Tip 2: gezellig verlichting en (geur)kaarsen

Met leuke verlichting in huis krijg je ook een warm gevoel. Kies bijvoorbeeld voor dimlichten of warme lichtkleuren. Bovendien is het al bijna december, dus de kerstverlichting mag al opgehangen worden. Het is een heerlijk gevoel om binnen te komen in een warm huis, dat mooi versierd is met lichtjes. Kaarsen hebben ook een mooie lichtkleur en geven bovendien ook wat warmte af.

Tip 3: kies voor een tapijt

Een probleem waar veel mensen over klagen zijn koude vloeren. En dat is begrijpelijk, het is heel vervelend wanneer je onder je deken vandaan komt en voeten neerzet op een koude vloer. Een koude vloer maakt het ook minder aantrekkelijk om in huis rond te lopen op sokken. Al je problemen verdwijnen wanneer je kiest voor een warm en heerlijk zacht tapijt. Een dik of hoogpolig tapijt voelt lekker zacht aan op je voeten én een tapijt houdt ook meer warmte vast. Gecombineerde met vloerverwarming heb je nooit meer last van het rondlopen op een koude vloer.

Tip 4: houdt de kou zo veel mogelijk buiten

Om het in huis warm te houden is het belangrijk om de kou zoveel mogelijk buiten te houden. Goede isolatie is dan geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas en vloerisolatie. Ook een centrale verwarming is belangrijk voor een fijne temperatuur. Regelmatig onderhoud van je gasketel zorgt ervoor dat je in de winter ook geniet van een fijne temperatuur die niet alsmaar van koud naar warm gaat. Een tip die je direct kan toepassen is het plaatsen van tochtstrips. Houdt je deuren en ramen ook zoveel mogelijk dicht, maar laat overdag wel wat frisse lucht binnen. Dikke gordijnen voor het raam houden ook veel warmte binnen (en houdt de kou buiten).