Follow Me Around - Your Shopping Magazine
*/

Wat zijn de voordelen van Ginkgo biloba?

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende kruiden, voedingssupplementen en andere zaken die uit Azië of de oosterse wereld overgewaaid zijn naar ons, de westerse wereld. Een daarvan Ginkgo biloba, de Japanse notenboom. Ondanks het feit dat Ginkgo  biloba tegenwoordig één van de populairste kruidensupplementen is, zal het bij heel veel mensen toch niet meteen een belletje doen rinkelen.

Wat is Ginkgo biloba?

De Ginkgo biloba of ook wel de Japanse notenboom is een zeer oude boomsoort, die ongeveer 270 miljoen jaar geleden reeds bestond. Waar er toen verschillende soorten bestonden, is de Ginkgo biloba tegenwoordig de enige overgebleven boom van de Ginkogaceae boomsoort. De boom, die in Japan tot op heden nog steeds terug te vinden is in kwekerijen, wordt ongeveer tot 40 meter hoog en wordt er zelfs als een soort van god aanbeden. Wat de Ginkgo biloba echt uniek maakt, is dat de zaden van de boom geneeskrachtige eigenschappen zouden bezitten. Maar er zijn nog andere voordelen van Ginkgo biloba.

Welke voordelen heeft Ginkgo biloba?

De extracten van de bladeren van de Ginkgo biloba hebben dus een geneeskrachtige werking maar ook heel veel andere voordelen. Zo zou ginkgo ervoor zorgen dat de bloedsomloop naar de verschillende delen van het lichaam bevordert wordt. Vooral bij hartklachten zou de toevoer van het bloed naar het hart bevorderd worden door Ginkgo biloba-extract.

Een tweede troef van Ginkgo biloba is dat het ook een sterke ontstekingsremmer is. Als iemand een ontsteking heeft, dan is dit omdat het lichaam ervoor zorgt dat er geen schadelijke organismes en substanties het lichaam kunnen binnendringen. Ginkgo biloba zou ervoor zorgen dat de overreactie van ons immuunsysteem vermindert.

Daarnaast zou Ginkgo biloba ook een positief effect hebben op de cognitieve achteruitgang bij mensen die Alzheimer hebben. Zo zou Ginkgo biloba de cognitieve functies verbeteren en de dagelijkse activiteiten van patiënten met Alzheimer vergemakkelijken.

Wat zijn de bijwerkingen van Ginkgo biloba?

Bij normale dosissen is Ginkgo biloba een volkomen normaal product en zijn er weinig tot geen bijwerkingen. Maar toch kan het zijn dat er een complicatie optreedt en een voorbeeld van zo’n complicatie kan bijvoorbeeld bloedstollingproblemen zijn. Maar omdat Ginkgo biloba geen erg grote schommelingen in de bloedstolling geeft, is de kans op bloedingen eerder laag.

Mocht je een te grote dosis Ginkgo biloba innemen, dan kan een andere bijwerking zijn dat er problemen met de spijsvertering optreden zoals diarree, misselijkheid, indigestie, braken, … ook hoofdpijn of een allergische reactie kunnen een gevolg zijn van een te hoge dosis Ginkgo biloba.

 Zuiver extract of voedingssupplement

In gespecialiseerde winkels zoals drogisterijen of natuurwinkels is Ginkgo te koop te vinden als zuiver extract, maar ook als voedingssupplementen in bijvoorbeeld tabletvorm. Veel mensen maken ook gewoon zelf een lekkere thee van Ginkgo waarbij de bladeren en de vruchten gebruikt worden. Voor ongeveer 1 liter Ginkgothee heb je zo’n 100 gram bladeren nodig.

De zomer komt eraan: tijd voor nieuwe tuinmeubelen!

Nu het weer wat beter wordt en we de koude wintermaanden achter ons kunnen laten, kunnen we eindelijk beginnen verlangen naar de momenten waarop we buiten in onze tuin kunnen zitten. Gezellig genieten van de zon met een lekker drankje in de hand, zalig. Maar na de winterperiode zijn heel veel tuinmeubelen vaak versleten en zijn ze dus aan vervanging toe. De periode net na de winter is dan ook het ideaal moment om op zoek te gaan naar een nieuwe set tuinmeubelen. Zo kun je volop van de zomer genieten in een stralende tuin. Wij helpen je alvast een handje bij de zoektocht naar een nieuwe set tuinmeubelen.

Welke soort tuinmeubelen kies je?

Om op zoek te gaan naar de juiste set tuinmeubelen, moet je eerst voor jezelf uitmaken welke tuinmeubelen je precies wenst. Eet je bijvoorbeeld veel buiten, dan is het handig om zeker een volwaardige eettafel te kopen met de bijhorende stoelen. Zit je eerder als ontspanning in de tuin, dan kan het leuk zijn om op zoek te gaan naar een loungeset of eventueel ligzetels waar je lekker kunt in wegdromen tijdens een zomerse dag.

Wat is er mogelijk in jouw tuin?

Een tweede factor waar je rekening moet mee houden is de grootte van jouw tuin. Een prachtige loungeset van Gamma ziet er natuurlijk super uit, maar kijk dan wel dat de set niet jouw volledig tuin inpalmt. Ga op zoek naar een set tuinmeubelen of een loungeset die qua afmetingen perfect past in jouw tuin. Kijk ook of je bijvoorbeeld niet beter op zoek gaat naar een hoekbank dan voor een lange rechte bank. Hoe groter jouw tuin is, hoe meer tuinmeubelen je kan plaatsen.

© Loungeset ‘Santiago’ uit het online aanbod van Gamma.be

Welke sfeer wil je creëren?

Door te kiezen voor bepaalde tuinmeubelen, creëer je automatisch ook een bepaalde sfeer. Als je bijvoorbeeld kiest voor een lounge set, dan kies je voor een eerder ontspannende en relaxte sfeer. Wanneer je kiest voor een eettafel met bijhorende stoelen, dan kies je misschien voor een meer moderne en trendy sfeer in jouw tuin. Bekijk daarom op voorhand welke tuinmeubelen er het beste passen bij de sfeer die jij in jouw tuin wenst te creëren.

Sfeer in je tuin, dat creëer je zelf! – Pexels.com

Zorg voor genoeg bergruimte

Als je beslist hebt om dan toch nieuwe tuinmeubelen te kopen zoals bijvoorbeeld een lounge set, zorg er dan ook voor dat je genoeg bergruimte hebt. Meestal kun je in dezelfde materialen en dezelfde kleuren een opbergbox kopen waarin je de kussens van jouw loungeset kunt opbergen. Erg handig als het plots slecht weer wordt, dan kun je de kussens vlug opbergen. Als het mooi weer wordt, haal je de kussens opnieuw uit de box, simpel!

-EHA

 

 

4 Tips om er lekker warm bij te zitten in de winter

Brrr, de winter komt steeds dichterbij en de eerste weersvoorspellingen van sneeuw zijn al gedaan. Sommige mensen hebben de dikke jassen al uit de kast getrokken en durven het huis niet meer te verlaten zonder warme sjaal of dikke sokken. In deze koudere dagen is het fijn om thuis te warmte op te zoeken in je bed of lekker op de bank. Wij verzamelden 4 tips om er lekker warm bij te zitten in de winter.

Tip 1: zorg voor een warm interieur

Een warm interieur geeft je echt het gevoel dat je thuis bent en dat je veilig bent van de kou van buiten. Een warm interieur creëer je met warme kleuren zoals tingrijs, okergeel en pasteltinten. Ook rood is een warme kleur dat mooi is in je interieur, dit is wel erg lastig te combineren en maakt de ruimte al snel te druk. Daarnaast helpen natuurlijke materialen ook mee aan een warm interieur. Denk bijvoorbeeld aan hout en natuursteen. Vooral hout gaat goed samen met warme kleuren zoals okergeel en tingrijs. Kies daarnaast ook voor een grote, lekker zachte bank. Leg op de bank zachte kussens en warme dekens neer. Zachte kussen, een warme deken en een comfortabele bank zijn alles wat je nodig hebt voor een lekker warme winteravond. Nuja, misschien nog wat warme chocolademelk en je favoriete tv-programma erbij.

Tip 2: gezellig verlichting en (geur)kaarsen

Met leuke verlichting in huis krijg je ook een warm gevoel. Kies bijvoorbeeld voor dimlichten of warme lichtkleuren. Bovendien is het al bijna december, dus de kerstverlichting mag al opgehangen worden. Het is een heerlijk gevoel om binnen te komen in een warm huis, dat mooi versierd is met lichtjes. Kaarsen hebben ook een mooie lichtkleur en geven bovendien ook wat warmte af.

Tip 3: kies voor een tapijt

Een probleem waar veel mensen over klagen zijn koude vloeren. En dat is begrijpelijk, het is heel vervelend wanneer je onder je deken vandaan komt en voeten neerzet op een koude vloer. Een koude vloer maakt het ook minder aantrekkelijk om in huis rond te lopen op sokken. Al je problemen verdwijnen wanneer je kiest voor een warm en heerlijk zacht tapijt. Een dik of hoogpolig tapijt voelt lekker zacht aan op je voeten én een tapijt houdt ook meer warmte vast. Gecombineerde met vloerverwarming heb je nooit meer last van het rondlopen op een koude vloer.

Tip 4: houdt de kou zo veel mogelijk buiten

Om het in huis warm te houden is het belangrijk om de kou zoveel mogelijk buiten te houden. Goede isolatie is dan geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas en vloerisolatie. Ook een centrale verwarming is belangrijk voor een fijne temperatuur. Regelmatig onderhoud van je gasketel zorgt ervoor dat je in de winter ook geniet van een fijne temperatuur die niet alsmaar van koud naar warm gaat. Een tip die je direct kan toepassen is het plaatsen van tochtstrips. Houdt je deuren en ramen ook zoveel mogelijk dicht, maar laat overdag wel wat frisse lucht binnen. Dikke gordijnen voor het raam houden ook veel warmte binnen (en houdt de kou buiten).

Gebruik deze tips voor een stralende achtertuin

De achtertuin is een plekje voor jezelf waar je lekker rustig kan zitten en genieten van de frisse buitenlucht. Het is dan wel fijn als je tuin er ook mooi en verzorgd uit ziet. Een goed verzorgde tuin is te gebruiken voor een tuinfeestje, een barbecue of om op zondagochtend lekker in de tuin wakker te worden met een kop koffie. Lees in dit artikel handige tips voor een stralende achtertuin.

Tip 1: een natuurlijke tuin is een gezellige tuin 

Een tuin vol groen en natuur ziet er erg gezellig uit en heeft een uitnodigende uitstraling. Een natuurlijke tuin creëer je bijvoorbeeld met mooie planten. Het is aan te raden om te kiezen voor vaste planten. Vaste planten sterven af in het najaar, maar komen in de lente weer mooi op. Voor wat extra flair, plant je nog wat bijzondere eenjarige planten erbij. Dan heb je de mogelijkheid om je tuin van tijd tot tijd een andere uitstraling te geven. Leuke opties zijn de bougainvillea, fuchsia en tagetes patula (ook wel afrikaantjes genoemd). Voor wat extra hulp bij je keuzes voor planten en dergelijke, vraag je tuinadvies aan een hovenier of tuinarchitect. Dan weet je direct welke planten bij je tuin passen en hoe je ze moet onderhouden.

Tip 2: verwerk een mooie eyecatcher in je tuin

Voor een stralende achtertuin creëer je een eyecatcher in de tuin. Een eyecatcher trekt iedereens aandacht en kan ook dienen als een ijsbreker. Een goed begin van je tuinfeestje of barbecue! Je hebt veel mogelijkheden voor een eyecatcher in de tuin. Voor het beste effect kies je voor een natuurlijke eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een unieke boom in het midden van je tuin, omringd door een vaste plantenbak van natuurstenen. Of een stromend waterlement, zoals een kleine waterval dat alsmaar blijft stromen. Als laatst is vijver aanleg ook een leuke optie. Een vijver maak je zo groot of klein als je maar wilt.

Tip 3: kies voor mooie bestrating en meubilair

Mooie bestrating en meubilair zijn essentieel voor de uitstraling van je tuin. Kies voor moderne tuintegels, bijvoorbeeld van antraciet. Een mooie grasmat is ook altijd een goede optie. Daarnaast is het belangrijk dat je mooie meubels kiest. Een leuke hangende schommelstoel (of bankje) staat mooi in de tuin. Creëer ook een mooi plekje speciaal voor een barbecue, dat levert veel plezier op wanneer de warme maanden weer terugkomen!

Steeds de goedkoopste energieleverancier? Dat kan dankzij June!

Dat onze energiemarkt de laatste jaren erg verbrokkeld is, is duidelijk geworden aan het grote aantal van verschillende energieleveranciers die momenteel hun diensten aanbieden. Doordat er zoveel verschillende energieleveranciers zijn, is het voor ons (de consumenten) erg moeilijk geworden om nog door de bomen het bos te zien.

Daarmee bedoelen we dat het erg moeilijk geworden is om te weten welke energieleverancier er nu het beste past bij jou situatie, en welke energieleverancier er dus voor jou de goedkoopste is. Natuurlijk kun je zelf de verschillende tarieven en formules met elkaar gaan vergelijken, maar dat vergt heel wat tijd en vaak ook heel wat moeite.

Maar het kan ook anders. Dankzij June hoef je helemaal niks meer te doen om de goedkoopste energieleverancier voor jou te vinden. Geen administratieve rompslomp, geen onduidelijke informatie en te hoge facturen. June zoekt voor jou de best passende energieleverancier en dus ook de meest voordelige.

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van de diensten die June aanbiedt, moet je je hiervoor inschrijven. Na het invullen van enkele gegevens en het ingeven van je persoonlijke voorkeuren krijg je de slimme meterlezers opgestuurd.

Die slimme meterlezers moet je vervolgens installeren volgens de meegegeven instructies zodat June de eerste meetperiode kan analyseren. Tijdens deze periode van 1 tot 3 maanden neemt June ook contact op met je huidige leverancier.

Na ten laatste zes maanden kiest June voor jou een nieuwe energieleverancier en vanaf dan kun je ook makkelijk de gerealiseerde besparingen raadplegen op smartphone, tablet of PC. Wanneer er in een interessante deal opduikt die past bij jouw verbruik, brengt June jou op de hoogte van de overschakeling.

Wat zijn de voordelen?

  • Alles wordt voor jou geregeld, je hoeft helemaal niks te doen.
  • June verzekert jou dat je altijd meer bespaart dan de dienstverlening je kost.
  • Steeds inzicht in je persoonlijk verbruik: volledige transparantie.
  • June wordt niet betaald door energieleveranciers en werkt dus enkel voor jou.
  • June zoekt automatisch de beste prijzen

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan snel en eenvoudig via de overzichtelijke website van June. Daar vind je nog heel wat extra informatie over het unieke concept.

Wees er snel bij!

Besparen op energiekosten; iedereen wil het wel. En dat is te zien aan het aantal inschrijvingen bij June. Als je je vandaag nog inschrijft, dan kan de dienst voor jou ten vroegste starten begin april. De maanden daarvoor zijn allemaal reeds volzet, vanwege het grote succes.

Zo hou je je nagels gezond ondanks de vele gelmanicures

Voor velen zijn gelmanicures een echt geschenk. Je kunt er je nagels wekenlang of zelfs langer mooi mee houden en ze blijven bovendien mooi glanzend. Toch moet je je nagels goed blijven verzorgen om te vermijden dat ze broos en dun worden.

Smeer je nagels in met olie

Vooraleer je je nagels laat behandelen, smeer je ze zelf best op voorhand in met olie. Door de olie zullen ribbels of andere onregelmatigheden op je nagels opgevuld worden en zal de huid rond je nagels ook beter hydrateren.

Gebruik een goede basecoat

Wanneer je je nagels met gel laat behandelen, is het belangrijk dat je een stevige basecoat gebruikt. Zo kun je je nagels beschermen tegen de verschillende chemische producten die in de gelnagellak zitten en herstellen de groeven in je nagels ook een stuk sneller.

Hou je nagels kort

De behandeling met gelnagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner worden en dat ze dus ook makkelijker gaan scheuren. Daarom is het best dat je scherpe nagels vermijdt en dat je dus regelmatig gaat vijlen om ze zo extra sterk te houden. Zeker omdat je pas na een maand opnieuw langs gaat bij de schoonheidsspecialiste doe je er goed aan om ze kort te houden.

Probeer je handen zo droog mogelijk te houden

Uiteraard moet je je handen gebruiken, maar probeer je handen zoveel mogelijk uit water te houden. Zaken zoals de afwas doen vormen uiteraard geen probleem, maar hoe meer je met je handen in het water zit, hoe groter de kans is dat je nagellak sneller zal afbladderen.

Blijf van je nagels

Na een tijdje zal de nagellak toch beginnen afbladderen. Dan is het belangrijk dat je er vooral gewoon van blijft. Begin er zeker en vast niet aan te pulken, want zo kunnen er laagjes van je nagel mee komen waardoor je je nagel beschadigt. Best maak je gewoon een afspraak bij je schoonheidsspecialiste.

Niet tevreden over uw website? Deze startup biedt gratis hulp!

 

Als onderneming is het belangrijk om steeds vooruitstrevend te zijn. Zo kan een bedrijf niet meer zonder verschillende technologische snufjes, die eigenlijk geen snufjes meer zijn, maar die ondertussen gewoon basics voor een bedrijf geworden zijn. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een duidelijke, overzichtelijke website die doet waarvoor hij gebouwd is: potentiële klanten overtuigen en bestaande klanten informeren.

82% van de Belgen zit dagelijks op internet

De laatste jaren is steeds vaker gebleken dat een website voor een bedrijf erg belangrijk geworden is. Uit een studie van de Wereldbank blijk dat 82,2% van de Belgische bevolking dagelijks in aanraking komt met internet. Een goede website is voor de meeste bedrijven slechts een kleine investering met vaak een erg groot rendement tot gevolg. Althans, indien uw website opgeleverd werd door een professionele firma met kennis van webdesign en zoekmachines. In Nederland is dit intussen al 94%.

Google verwijdert oude websites uit z’n zoekresultaten

Een website die geen klanten oplevert, is vaak ook een website die niet geoptimaliseerd is voor smartphones. Ook voor Google is dit menens. Sinds 1/1/2015 zijn er immers meer mensen die hun zoekmachine gebruiken met een smartphone of tablet, dan met een traditionele desktop pc. Sinds 2015 gaat Google daarom proactief websites verwijderen uit de zoekmachines, die niet geschikt zijn voor smartphonegebruik.

Een grote misvatting bij vele ondernemers

Vele ondernemers denken dat een goede website, ook een dure website is. Maar niets is minder waar. Veel reclamebureaus hebben een uitstekende kennis van fotografie en maken visueel prachtige websites. Met als grote nadeel, dat dergelijke websites op vlak van zoekmachines vaak een heuse ramp zijn. Een website is meer dan een online visitekaartje met wat professionele foto’s , ook onder de motorkap moet een site anno 2017 voldoen aan de strenge vereisten van de zoekmachines. Tenzij men veel geld wil betalen voor een website die niets oplevert.

Vlaamse startup komt met geniale oplossing

Toch hebben heel veel bedrijven nog te vaak een onduidelijke, onoverzichtelijke en vooral gedateerde website die helemaal niet strookt met de huisstijl van het bedrijf. De reden hoeft niet ver gezocht te worden: tijd. Als ondernemer moet je je merendeels van de tijd bezighouden met andere zaken dan met het bouwen van een website. Vaak met zaken die wellicht nog belangrijker zijn om je bedrijf te runnen zoals het hoort. Bovendien zorgt de startup voor een website die écht bij je onderneming past, én meteen ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines en smartphones.

Daar heeft de startup Webdesign / Leads For You iets op gevonden. Als ondernemer kun je gratis advies aanvragen bij Webdesign / Leads For You over het bouwen van een website. Vervolgens gaat Webdesign / Leads For You gratis offertes aanvragen bij tientallen webdesigners met het oog op een nieuwe website. Het grote voordeel is dat je je als ondernemer niet hoeft bezig te houden met de website, maar dat je je als ondernemer volledig kan focussen op het bedrijf.

Meteen een schot in de roos

De formule van Webdesign/ Leads For You blijkt na slechts enkele maanden al een echte succesformule te zijn. “Heel wat ondernemers zijn op zoek naar een nieuwe website die voldoet aan de laatste nieuwe voorwaarden, maar hebben eigenlijk te weinig tijd om zich hier mee bezig te houden. Dat wij dat werk in hun plaats doen is voor een bedrijf mooi meegenomen. Dat merken we ook aan de aanvragen die we de laatste maanden amper konden bijhouden”, aldus de startup Webdesign / Leads For You.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend meer informatie aanvragen op LeadsForYou.be. Vanaf 1 februari 2017 wordt de gratis dienstverlening tijdelijk ‘on hold’ gezet, om de kwaliteit van de dienstverlening te behouden. Wie interesse heeft, is er dus best nog snel bij.

Ziet je interieur er zo uit? Dan ben je hip!

Moesten interieurtrends zo snel veranderen zoals modetrends, dan zouden we ongeveer om het jaar ons interieur moeten veranderen. Gelukkig is het niet zo, maar toch zien aan het begin van elk nieuw jaar enkele nieuwe trends die komen piepen.

Zo waren koper, strakke vormen en geometrische vormen vorig jaar erg hot. In 2016 echter niet meer!

Planten zijn nog steeds erg in

Vorig jaar al waren planten in je interieur erg in. Planten zorgen voor een aangenaam gevoel en zuiveren bovendien de lucht in je huis. Vooral veel en grote planten is echt een must voor je interieur. Vandaar de term “botanisch wonen” die erg vaak gebruikt wordt. Maar in 2016 merken we dat het vooral planten op plantenstaanders en plantenstandaards zijn die hot zijn.

1

Kies voor ronde en ovale vormen

Vroeger waren het vooral strakke en geometrische vormen die erg aanwezig waren in heel wat interieurs. Maar in 2016 worden die vormen vervangen door ronde en ovale vormen. Die vormen zorgen ervoor dat vooral de kleinere interieurs zich een stuk groter voordoen dan dat ze eigenlijk zijn. Want ronde vormen nemen gewoon veel minder plaats in.

2

De natuur op nummer één

Vorig jaar was het al een trend, maar ook dit jaar zijn natuurlijke materialen erg in. Hout, marmer, steen, koper, wol, linnen, … Alle materialen die rechtstreeks uit de natuur komen krijgen een welverdiende plaats in je interieur. Deze materialen zijn niet alleen erg hip, maar bovendien ook zeer eerlijk.

3

Geometrische tegels

Wie regelmatig een kijkje neemt op Pinterest, zal al gemerkt hebben dat geometrische tegels een must zijn voor elk strak interieur. Let wel op: patronen zoals dambordpatronen zijn volledig not done. Hier en daar wat marmer om het geheel een extra touch te geven is een pluspunt!

4

Tapijten aan de muur

Je kent ze misschien nog van vroeger bij je oma, de tapijten aan de muur. Wel, het zijn niet zo’n tapijten die we bedoelen. De tapijten die we bedoelen zijn hippe kunstwerken. Wat nog leuker is, is om zelf zo’n kunstwerk samen te stellen.

Alleenstaande mama (41) uit Brugge krijgt korting op al haar reizen

Iedereen gaat wel eens graag op reis. Er even tussenuit om alle stress van je af te gooien en om de batterijen weer volledig op te laden. Maar helaas kost een reis vaak veel geld, zeker wanneer je met het vliegtuig weggaat of wanneer je ervoor kiest om ergens in een hotel te verblijven. Toch kan het: goedkoop op reis gaan. Wij ontmoetten Marleen (41) uit Brugge, alleenstaande mama van twee kids: Viktor (2) en Sanne (5).

Een simpel trucje bespaart je honderden euro’s

“Mijn job als leerkracht vergt veel van me. ’s Avonds mijn lessen voorbereiden voor de volgende dag. Examens verbeteren. Bijlessen geven… Af en toe heb ik nood aan ontspanning. Zelf ga ik enorm graag op reis, en mijn bovendien laat mijn werksituatie het ook toe om regelmatig vakantie in te plannen. Het enige probleem is echter dat op reis gaan jammer genoeg veel geld kost. Tot ik in 2014 een methode ontdekte waardoor ik plots 70% goedkoper kon reizen dan alle andere Vlamingen” aldus Marleen.

unknown
“We genoten in 2015 van een zonovergoten vakantie op Tenerife, en spaarden €700 uit ten opzichte van alle andere hotelgasten. Dat was héérlijk!” vertelt Marleen.

“3 dagen genieten in Athene voor nog geen 89 euro, inclusief vlucht!”

We vroegen Marleen welke reizen ze al op haar palmares heeft. “Ik kan ze intussen niet meer bijhouden. Vorige maand zaten we in Athene, voor nog geen 89 euro, inclusief vlucht. Samen met Viktor en Sanne heb ik ook al vele citytrips op de teller: Parijs, Hamburg, Wenen, Istanbul… Vorig jaar gingen we gaan shoppen in London. En onze mooiste reizen waren die naar Griekenland, Tenerife en Mallorca. Daar verbleven we in luxueuze all-in resorts, voor nog geen derde van de normale prijs.” getuigt Marleen.

"Onze reis naar Griekenland (Santorini) was een van onze hoogtepunten. Die plek moet je ooit gezien hebben in je leven!"
“Mijn trip naar Griekenland (Santorini) was een van onze hoogtepunten. Die plek moet je ooit gezien hebben in je leven!”
Marleen: mijn kids waren gek op Malta (eind 2014): zon, zee strand, lekker eten...
Marleen: “Mijn kids waren gek op Malta (eind 2014): zon, zee, strand, lekker eten…”
athene
Marleen met haar kids op citytrip in Athene, september 2016. “Een beetje cultuur opsnuiven, kan geen kwaad”

Wat is jouw geheim?

We vroegen Marleen hoe ze er al twee jaar lang in slaagt om telkens zo goedkoop te reizen. “Het principe is simpel. Op internet bestaan er relatief onbekende websites, waar je erg goedkoop een reis kan boeken. Mijn favoriete website is Bied Mee. Daar kan je bieden op reizen vanaf €1. En ik heb een extra troef: ik bied namelijk enkel op momenten wanneer nauwelijks anderen achter hun PC zitten. Iets na 10u ’s ochtends (de kids op school hebben dan speeltijd) kan je koopjes doen, maar ook ’s avonds laat na 23u kan je erg voordelig citytrips en reisjes aankopen. De meeste mensen zitten dan namelijk al in hun bed” aldus Marleen.

En hoeveel moet dit kosten?

“Een account aanmaken op BiedMee.be is helemaal gratis. Daarna kan je het actuele aanbod van reizen bekijken. Ik kan het iedereen die graag reist, warm aanbevelen.” besluit Marleen.

Wij besloten alvast om de proef op de som te nemen, en zelf een account aan te maken. Een uitgebreid verslag mag je alvast verwachten in onze volgende editie.

Door: EVH

De vijf mooiste zwembaden met zeewater

Zwemmen tussen de rotsen in zeewater. Nog nooit zal je je zo één gevoeld hebben met de natuur. Dit zijn enkele van de mooiste zwembaden in Europa waar je in zoutwater zwemt.

Thassos (Griekenland)

In de Giola lagune heeft de natuur al het werk gedaan door deze prachtige lagune in zee te creëren. De lagune bevindt zich in de rotsen, dichtbij Astris op het eiland Thassos. De lagune is omgeven door natuurlijke kliffen van waar je in het zwembad kunt springen. Dit is trouwens de enige toegang tot het zoutwater zwembad.

1

Saint-Malo (Frankrijk)

De naam van dit zwembad, Plage de Bon Secours, stelt je meteen volledig gerust. Op kalme dagen is het contrast tussen de spiegelvlakte van het zwembad en de ruwe golven van de zee rond het zwembad een prachtig fenomeen om te zien. De getijden in Saint-Malo zijn de grootste in Europa. Het zwembad werd gebouwd omdat de zee zich in de jaren ’30 te ver terug trok voor zwemmers.

2

Copenhagen (Denemarken)

Dit lijkt niet meteen een exotische bestemming om in de zee te zwemmen. Toch mag dit unieke “zwembad” zeker gezien zijn. De ene helft van het bad ligt op Zweeds grondgebied, de andere helft op Deens grondgebied. De Zweedse kant dient het hele jaar door als recreatieplek met sauna en de Deense kant is een open zwembad waar je van drie- en vijfmeter platformen kunt duiken.

3

Sintra (Portugal)

In dit kleine dorpje waar heel wat typische witte huisjes staan, vind je beneden aan de klif een volledig natuurlijk zwembad. Doordat de zee er regelmatig erg hevig is, kan je al eens een onder de golven bedolven worden in het zwembad. Iets hoger gelegen vind je een gezellig restaurant waar je lekkere vis kunt eten.

4

La Palma (Canarische Eilanden)

Het zwembad van Charco Azul is een prachtig zwembad dat kunstmatig aangelegd werd. Het zwembad werd echter wel gevuld met fris zeewater. Rond het zwembad vind je kleedkamers en een leuk visrestaurantje. Vooral de omgeving van het zwembad is echt de moeite.

5